Zajam.eu

100% online zajmovi do 4000 EUR na 18 rata samo s osobnom iskaznicom! Isplata na tekući račun već unutar 15 minuta! Prijavite se od 0-24 putem računala ili mobitela u samo nekoliko minuta.

Krediti

Blagdansko ludilo zahvatilo je i Hrvate. Procjenjuje se da će tijekom prosinca građani Lijepe naše potrošiti više od 2 milijardi eura. To je gotovo 75 milijuna eura više nego u istom razdoblju prošle godine, potvrđuju brojke Hrvatske gospodarske komore. Najviše se troši na poklone i nabavku namirnica, a povećanoj potrošnji doprinose i božićnice koju ove godine očekuje više od 70 posto građana. Dio njih osim na gore navedeno planira svoj dodatak potrošiti na zatvaranje dugova.

Prosječne plaća naročito u ovom mjesecu nije dovoljna za pokrivanje osnovnih troškova pa se velik broj ljudi okreće potrazi za kreditima. Najpopularniji su nenamjenski krediti koje mogu trošiti kako god im paše. Takvi se brzi krediti izdaju na kratak rok otplate i na manje svote pa samim time ovakvi krediti ne podliježu standardnoj proceduri i skupljanju raznoraznih potvrda. To je osobito slučaj s kreditnim kućama koje su otkad su se pojavile na tržištu, promijenile njegovu dinamiku.

Kakvi sve krediti postoje?

Krediti se dijele na namjenske i nenamjenske. Namjenski krediti imaju točno određenu svrhu i ne smiju se utrošiti ni na što drugo. U namjenske kredite spadaju krediti većih svota i duljeg otplatnog plana kao što je stambeni kredit. Nenamjenski krediti, kao što im samo ime govori, nemaju posebno određeno svrhu pa nije čudo što su daleko traženiji od namjenskih. Najčešće se radi o brzim kreditima, online kreditima i slično.

Kako do kredita?

Krediti su dostupni u bankama, štedno-kreditnim zadrugama i kreditnim kućama. Banke se još uvijek strogo pridržavaju rigoroznih uvjeta i provjeravaju kreditnu sposobnost svakog tražitelja kredita. Na nju osim visine primanja, utječu i dugovanja, zaposlenje, vrsta ugovora o radu i slično. Kreditne kuće su po tom pitanju puno fleksibilnije i oslanjaju se samo na financijsku urednost klijenta. Najvažnije im je da ima redovna primanja i da uredno podmiruje svoja dugovanja.

Krediti u roku od 15 minuta: Stvarnost ili java?

Posljednjih godina na tržištu su se pojavili brzi krediti koji na račun sjedaju u svega nekoliko minuta. Zasad ih u svojoj ponudi imaju samo kreditne kuće mada i neke banke pokušavaju držati korak. Do njih se dolazi online putem ispunjavanjem formulara i prilaganjem osnovnih dokumenata, preslike osobne iskaznice i kartice tekućeg računa. S obzirom na to da je birokracija svedena na minimum, isplata je moguća u 15 minuta. Ako postoji povećani broj zahtjeva ili sama provjera tražitelja kredita traje dulje od uobičajenog, isplata kredita može maksimalno trajati 24 sata od predaje zahtjeva. To je informacija od izuzetne važnosti za sve one koji su našli u situacijama koje hitno iziskuju novac.